sv
Var ska vi bo på Gran Canaria?

Var ska vi bo på Gran Canaria?

Om ni har bestämt er för att boka en resa till Gran Canaria så har ni fattat ett bra beslut. Gran Canaria har allt som en fantastisk semester kan tänkas behöva, men frågan är, var ska ni bo på Gran Canaria? Det hjälper vi er med att hitta svaret på här.

Gran Canaria är populärt bland både barnfamiljer och par i alla åldrar, och något av det bästa med Gran Canaria är att vädret är bra året runt. Det är sällan för varmt på sommaren, och på vintern ligger temperaturen på runt härliga 20 grader.

Puerto Rico

Puerto Rico, familjevänlig strand

Bästa semesterorterna på Gran Canaria för barnfamiljer
Puerto Rico på solsäkra sydkusten är en väldigt familjevänlig semesterort. Den stora stranden ligger väl skyddad från vågor, och det finns gott om plats att leka på i sanden. Ett väldigt bra hotell för barnfamiljer är 4-stjärniga Marina Suites som har en vacker utsikt över lustbåtshamnen och en kort väg till stranden. Hotellet har många faciliteter för både barn och vuxna, och i Puerto Rico finns bland annat många vattensportaktiviteter, en väldigt fin minigolfbana och den väldigt populära aktivitetsparken Angry Birds.

Ska hela familjen, även mamma och pappa, skämmas bort ännu mer, så kan vi rekommendera Gloria Palace Amadores Thalasso & Hotel, som har en väldigt fin havsutsikt från både rummen och poolområdet. Hotellet har ett rejält utbud av aktiviteter för barn och vuxna, t.ex. en barnpool med vattenrutschkanor, bordtennis, tennis, volleyboll, stort spelrum, fitnessrum och ett stort och fint spa med många behandlingar. Det finns möjlighet till All Inclusive.

Puerto de Mogán

Den vackra semesterstaden Puerto de Mogán.

Bästa semesterorterna på Gran Canaria för par
Gran Canarias mest populära semesterort för par är utan tvekan Puerto Rico. Många par kommer hit år efter år och ser varje gång fram emot vackra stränder, den breda strandpromenaden och de många restaurangerna. Vi rekommenderar att bo på 4-stjärniga vuxenhotellet Marina Bayview, som har uppvärmd pool och en fantastisk utsikt över Atlanten och den mysiga hamnen.

Semesterorten Puerto Mogán är också perfekt för en semester för två. Med sina kalkvita hus, de färgrika bougainvillorna och de charmerande kanalerna är byn den mest romantiska på alla kanarieöarna. Vill ni skämma bort er, välj då hotellet Cordial Mogán Playa. Detta underbara hotell är som en liten kanarisk by med fontäner, vattenfall, kaktusar och papayaträd. En av hotellets restauranger har till och med en Michelin-stjärna!

Meloneras hotell

Lopesan Costa Meloneras

Lyxsemester på Gran Canaria
Den ultimata lyxsemestern hittar man i byn Meloneras. Det är en av Gran Canarias nyaste semesterorter, som har många restauranger, ett modernt kasino, spännande butiker och vackra golfbanor. Hotellen är av högsta standard, inte minst imponerande Lopesan Costa Meloneras. Detta 5-stjärniga hotell har alla tänkbara lyxfaciliteter, bland annat ett av Gran Canarias största och vackraste poolområden. Framför hotellet ligger den vackra strandpromenaden som leder till den populära ökenstranden Playa de las Maspalomas.